Talousneuvosto

Talousneuvosto on pääministerin johdolla toimiva hallituksen, tärkeimpien etujärjestöjen ja Suomen Pankin välinen yhteistyöelin. Se tarkastelee Suomen menestymisen kannalta keskeisiä talous- ja yhteiskuntapoliittisia kysymyksiä.

Talousneuvoston tavoitteena on vahvistaa ja syventää talouspoliittisia päätöksiä edeltävää laaja-alaista ja analyyttista keskustelua talouden kasvu-, tasapaino- ja rakennekysymyksistä.

Ajankohtaista

Talouspolitiikka-kirjoitussarja
Ministeri Haatainen: Toimivat työmarkkinat ovat Suomen talouden tukijalka

13.9.2022 10.55
VNK
Työministeri Tuula Haatainen
Venäjän raaka hyökkäyssota Ukrainassa luo epävarmuutta talouteen ja työllisyyteen ja sen myötä koko yhteiskunnan resilienssiin. Poliittisia päätöksiä talouden ja kansalaisten toimeentulon turvaamiseksi joudutaan tekemään aiempaa lyhytjänteisemmin. Joudumme reagoimaan nopeasti kansallisesti ja koko Euroopan tasolla.

Talouspolitiikkaa-kirjoitussarja
Dasguptan teesit: hinnoittelu estää luontokadon – tarvitaan myös tietoa ja rahoitusta

9.6.2022 16.59
VNK
Professori Partha Dasguptan nimeä kantava luonnon monimuotoisuuden taloudellista merkitystä korostava raportti on saavuttanut laajaa kansainvälistä huomiota. Sir Partha esitteli raporttinsa pääteesejä suomalaiselle yleisölle pääministeri Marinin johtaman talousneuvoston konferenssissa kesäkuun alussa.

Maria Ohisalo talousneuvoston jäseneksi

7.6.2022 16.27
Maria Ohisalon kuva
Talousneuvoston kokoonpano muuttuu Vihreiden ministerivaihdoksen myötä. Valtioneuvosto on 7.6. nimittänyt ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalon talousneuvoston jäseneksi. Ohisalo palaa talousneuvostoon vanhempainvapaalta.