Talousneuvosto

Talousneuvosto on pääministerin johdolla toimiva hallituksen, tärkeimpien etujärjestöjen ja Suomen Pankin välinen yhteistyöelin. Se tarkastelee Suomen menestymisen kannalta keskeisiä talous- ja yhteiskuntapoliittisia kysymyksiä.

Talousneuvoston tavoitteena on vahvistaa ja syventää talouspoliittisia päätöksiä edeltävää laaja-alaista ja analyyttista keskustelua talouden kasvu-, tasapaino- ja rakennekysymyksistä.

Ajankohtaista

Pääjohtaja Olli Rehn talousneuvoston jäseneksi

15.2.2024 13.44
Olli Rehnin valokuva
Valtioneuvosto on 15.2.2024 pitämässään istunnossa määrännyt Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin talousneuvoston jäseneksi.

Talouspolitiikka-kirjoitussarja
Juho Romakkaniemi: EU:n globaali rooli on tienhaarassa

31.1.2024 9.32
valtioneuvoston kanslia
Kuva: Elmo Eklund
Valtioneuvosto on hallitusohjelman mukaisesti sitoutunut Suomen EU-vaikuttamisen ja erityisesti ennakkovaikuttamisen tehostamiseen sekä kannanmuodostuksen nopeuttamiseen. Hallitus linjasikin tämän mukaisesti Suomen tavoitteista Euroopan unionin strategiseen ohjelmaan. Erityisen tärkeää on edistää näitä linjauksia hyvissä ajoin tulevan komission ohjelmaan. Olennaista on tarjota konkreettisia ideoita ja ratkaisuja. Niitä kuunnellaan.

Pääministeri keskusteli talousneuvoston kanssa huolestuttavasta taloustilanteesta

24.1.2024 18.53
Pääministeri Petteri Orpo. Kuvaaja: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia
Talousneuvosto kokoontui keskiviikkona keskustelemaan Suomen talouden tilanteesta ja EU:n painopisteistä seuraavan komission agendalle pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan.